Føreren ble kastet i vannet og båten forsvant

DSC_0036Torsdag formiddag kolliderte en åpen og hurtiggående landstedsbåt med en seilbåt utenfor Son. Føreren av den raske båten ble kastet i vannet og har, ifølge redningsskøyta Sundt, vært ekstremt heldig. Nå advarer sjøredningssentralen mot elektroniske hjelpemidler i båt.

– Båtføreren må ha vært kjempeheldig. Han har vært ute på en real tåkeferd. Båtføreren har blitt kastet gjennom båten, knekt rattkonsollen, og havnet i vannet, forteller Terje Kolsvik i Sjøredningssentralen.
Ifølge Kolsvik har båtføreren stolt blindt på navigasjonsinstrumentene i båten og trodd at han hadde oversikt over andre fartøy på vannet. Redningsskøyta Sundt observerte båten i høy hastighet før ulykken og ble liggende i ro i fare for å bli truffet.

40 meters sikt

– Det var bare 40 meters sikt, men redningsskøyta så ham på radaren.
Da den raske båten traff seilbåten, ble han kastet i vannet. Båten fortsatte å kjøre uten fører og forsvant. Men like etter kom den til syne igjen.
– Båten gikk i sirkler og traff seilbåten enda en gang. Den krasjet altså to ganger med seilbåten og ved det andre sammenstøtet ble den sittende fast. Redningsskøyta var raskt på stedet og tok med seg den skadde mannen til land. Deretter ble båtene berget.

Advarsel

Kolsvik ønsker på bakgrunn av dette å minne båtfolk på at man ikke kan stole blidt på elektroniske hjelpemidler i båten. – I tåke er det kun radar som fungerer og jeg blir skremt når jeg hører at han har stolt blindt på kartplotteren sin. Alle båtene er ikke synlige på slike instrumenter og man må være forsiktig selv om man har moderne teknologi i båten. Og spesielt i tåke, avslutter han.

Les ekstern artikkel her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *