Sooningsprisen 2016

Sooningsprisen 2016 gikk i år til Renathe Stubberud og her beskriver velforeningen Renathes engasjement – Gratulere til en velfortjent prisvinner!

Velforeningens begrunnelse

Renathe Stubberud mottar i år Sooningsprisen 2016 for hennes virksomhet i Son. Hun har arbeidet med arrangementer i regi av Son Teaterlag, ”Teateriet”,  Son Teaterselskap, Vandreteatret, Sonsspillet/Sonsfestivalen.

Hennes arbeid foregår mest i det skjulte, som inspisient, rekvisitør, billettselger m.m.

I tillegg har hun de siste årene – sammen med Anja Vågen – deltatt i ”Torvdagene” på Son Torv i sommerhalvåret og sørget for at det fungerer.

Hun sier ”Jeg liker meg i bakgrunnen”.

Renathe vokste opp på Victoria Hotel, som blant annet hennes mor Eva drev en periode, og hun er merket av dette. Hun har nok der lært å kjenne mange slags mennesker.

Personer som Renathe svært viktige for at et samfunn skal få den smøring det trenger for å fungere og gi glede til fellesskapet.

Ivar Gudmundsen, Leder, Soon og Omegns Vel  

Turist i Son

Son ligger rett syd for Oslo og er et gammelt ladested fra 1600-tallet. Stedet er kjent for sin gamle bebyggelse fra hollendertiden med historiske trehus, historie, trange smug og spesialbutikker.

Stedet uten mandager har sin historie og er kjent for sin mat & kultur-, kunstner-, maritime- og næringsliv for den urbane og sosiale personen.

Til aktive og late dager er Son rik på egenpleie med varierende velvære- og aktivitetstilbud med bonus av flotte turområder og strender. Stedet har hele året aktiviteter for små og store til land og til vanns…. 

Overnatting

Sove kan du på hotell, bed & breakfast, i hytte, i båt eller privat utleie.

Info Son Spa – vårt idylliske spahotell

ligger i vannkanten ved Sonskilen i Oslofjorden. 40 minutter fra Oslo.

Her er det konferanser, spagjester og hyggelige aktiviteter for fastboende og besøkende. Restauranten er intim og hyggelig med servering av god mat, sesong retter og god drikke. Utespisestedet – Solplassen – er rett ved vannkanten. 

Hotellet har også en egen gjestehavn brygge.

Av 148 rom er 74 suiter med balkong. Alle rommene har gode Jensen senger og er smakfull innredning. Om sommeren tilbys ukesleie til sommerferiegjester.

Info Son Havn

Gjestehavna ligger ved Oslofjorden og har 100 – 120 familievennlige gjesteplasser i gangavstand til alt. www.SonNorway.no

Gjestehavna er CE- sertifisert 4 stjerners marina.

Havna er ett morderne anlegg med byggegrill og sitteplasser, «bytt en bok» hylle, dagens værmelding, egen kode til døgnåpent serviceanlegg, trådløs internett og septiktømmestasjon.

Gjestehavna eies og drives av Vestby Kommune.  

Kommunen inkluderer stedene Vestby, Hølen, Son, Hvitsten og Garder. Sentrum har stoppested for buss om du vil være turist i området.

Trenger du bistand med å finne gjesteplass ring 64 95 87 38.

Info Vestby Kommune

Vestby Kommune har stedene Vestby sentrum, Hølen, Son, Hvitsten og Garder. Ved Vestby sentrum er det tre store boligområder Pepperstad Skog, Randem og Sole Skog.

Vestby kommune ligger ved Oslofjorden. Europavei 6 går gjennom kommunen og Østfoldbanen har stasjoner i Vestby og Sonsveien.

Info og link til stedene i Vestby Kommune

Vestby

Hølen – Såna Budstikke

Garder – Bygda midt i verden

Hvitsten – Lille vestvendte ferieparadiset

SonNorway – stedet uten mandager

Vestby sentrum

Vestby sentrum er i en rivende utvikling med stor sentrumsutvikling og står foran en stor forandring i bykjernen med nye leiligheter og næringseiendommer. IKEA etablering er også ønsket og gitt grønt lys for. 

Nå: Sooningsprisen 2016

Del gjerneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+